Nehnuteľnosti v Turecku. Apartmány, byty, domy a vily v mestách Alanya, Belek, Side, Kemer, Bodrum a Istanbul.
Turecko Reality - www.tureckoreality.sk - info (@) tureckoreality.sk - TR: 0090 532 131 0170 - SR: 0915 691 556

utorok 17. augusta 2010

Trh nehnuteľností v Alanyi na vzostupe, otvorili nové letisko.

Letisko Gazipaša otvorené, realitný trh v Alanyi zažíva vlnu optimizmu.

Dlho očakávané letisko Alanya – Gazipaša bolo otvorené a 12. júla na ňom bezproblémovo pristál prvý komerčný let z Istanbulu. Odvtedy z letiska premávajú pravidelné linky z Ankary a Istanbulu prevádzkovaná leteckou spoločnosťou Bora Jet. Toto otvorenie spustilo vlnu optimizmu a priaznivých očakávaní na realitnom trhu v meste Alanya a okolí.

Fakt, že najbližšie letisko od Alanye bolo 1,5 hodiny vzdialené medzinárodné letisko Antalya, nikdy nedržal Alanyu výrazne pozadu avšak nebol určite výhodou. Naši klienti dávajú stále väčší dôraz na rýchlu a jednoduchú dostupnosť svojho druhého domova v zahraničí. Vďaka Gazipaši sa tak hodina a pol skrátila na polhodinu, čo je výrazné plus pre celú oblasť.

Atraktivita Alanye stúpa pre kupcov nehnuteľností, investorov i turistov, čo sa v dohľadnej dobe premietne do modernizácie infraštruktúry od Alanye na východ a rastúceho príliv turistov ako potenciálnych nájomcov súkromných domov a víl za účelom rekreácie, a teda zvýši majiteľom nehnuteľností príjmy z prenájmu.
Všetky tieto očakávanie sa viažu na plnú funkčnosť letiska. Podľa prevádzkovateľa letiska, tureckej spoločnosti TAV, by letisko malo prijať prvý medzinárodný let v máji budúceho roka a malo by byť plne funkčné pred sezónou 2011. Názvy leteckých spoločností, ktoré budú na letisko lietať zatiaľ nie sú známe.

Medzinárodným letiskom v Antalyi prejde ročne približne 9,5 mil. turistov. Podľa pána Yakupa Uslu, majiteľa realitnej kancelárie IDEAL Real Estate Services v Alanyi, sa z toho výrazná časť presunie na letisko Gazipaša, ktoré plánuje spolupracovať predovšetkým s nízkonákladovými leteckými spoločnosťami.  Alanya sa tak stane dostupná rýchlejšie a za lacnejší peniaz. Otvorenie letiska zároveň nevyhnutne vyvolá zlepšenie infraštruktúry. Nová cesta medzi Alanyou a Gazipašou je už v procese modernizácie a dostavby. Popri tom sa očakávajú investície do nových hotelových rezortov a rekreačných možností. „Vyše 22 tisíc zahraničných majiteľov kúpilo nehnuteľnosť v Alanyi aj keď bolo letisko vzdialené 120km. Po otvorení letiska Gazipaša veríme, že sa toto číslo v krátkom období výrazne zvýši“ hovorí pán Uslu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára